Over ons

Braams onderzoekt en behandelt leerproblemen zoals dyslexie en dyscalculie. Daarnaast biedt Braams ook basis GGZ aan eigen cliënten, hoofdzakelijk gericht op problemen die samenhangen met leerproblemen zoals faalangst. We behandelen hoofdzakelijk kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar binnen de categorie vergoede zorg, maar bieden ook niet-vergoede zorg aan jeugd, tieners en volwassenen. Braams beschikt over 13 behandellocaties. We zijn de afgelopen jaren gegroeid en hebben een aantal nieuwe locaties geopend en we zijn ook op scholen gaan behandelen.

Missie en visie
Braams wil de best mogelijke zorg bieden op het gebied van leerstoornissen. Onze missie/visie is gebaseerd op de volgende punten:
Wij geloven dat leerproblemen voor niemand een belemmering hoeven te zijn om je zelfverzekerd en gelukkig te voelen. Daarom willen wij kinderen en volwassenen met leerproblemen de best mogelijke zorg bieden.

Dit doen we door te werken aan de hand van relevante wetenschappelijke inzichten; met Tom Braams als inspirator voor ons gedachtegoed. Ons team bestaat uit hoogopgeleide en ervaren medewerkers. We kijken altijd naar de behoeften van het individuele kind of volwassene, in samenhang met alle factoren die van invloed zijn op hun ontwikkeling. Ouders leiden we op tot co-therapeut van het kind, voor maximale ouderbetrokkenheid en effectiviteit.        

Braams, specialisten in leerproblemen. Voor diagnostiek en behandeling van dyslexie, dyscalculie en andere leerproblemen.
De Braams webwinkel heeft als doel de ontwikkeling en verkoop van verantwoorde educatieve software en producten, speciaal gericht op kinderen met leerproblemen (met name dyslexie en dyscalculie) en leerachterstanden.