Boeken

Elk kind is anders

€ 30.00

In winkelwagen

In de hulpverlening aan ouders en kinderen, die vastlopen door ontwikkelings- of opvoedingsproblemen, is er te vaak alleen oog voor 'het lastige kind. De auteurs van 'Elk kind is anders' vinden dit onterecht. 

Goede hulpverlening valt of staat met aandacht voor de context van het kind en de ouders. Bovendien is de aanwezigheid van een vertrouwensrelatie, die gebaseerd is op veiligheid en respect voor alle betrokkenen, belangrijk. Medicijnen en etiketten zoals ADHD en PDD-NOS zijn dan vaak helemaal niet nodig. 

Auteurs Jacqueline Crucq-Lokhorst en Heleen Holm-Deuzeman zijn orthopedagoog / gz-psycholoog en werkzaam in een (eerstelijns) praktijk voor pedagogische en psychologische hulpverlening. 

Tom Braams en collega's hebben in de loop der jaren veel artikelen en boeken geschreven over leerproblemen zoals dyslexie en dyscalculie. Het kan prettig zijn meer te weten over de leerproblematiek van uzelf, uw kind of leerling. Ook krijgt u zo inzicht in de basis die ten grondslag ligt aan de diagnostiek en behandeling van Braams.